Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Σαν σήμερα......Α.Ε.Κ. - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 5 - 1 ( 26 - 8 - 1990 ).

[Στη φωτογραφία η εκτέλεση του πέναλτυ από τον Τσάντζο).
Σαν σήμερα πριν 27 χρόνια η ΑΕΜ αγωνίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο την μεγάλη ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, συμμετέχοντας στον 9ο όμιλο με αντιπάλους ΑΕΚ, Πρέβεζα και Παναρκαδικό.
Την πρώτη αγωνιστική η ΑΕΜ ταξιδεύει στην Αθήνα την Κυριακή 26-8-1990 για το ιστορικό ματς με την ΑΕΚ, συνοδευόμενη φυσικά από πολυάριθμους οπαδούς της, ενώ πολύ μεγάλη ήταν και η παρουσία των Μεσολογγιτών φιλάθλων της Αθήνας. Από το πρωί της Κυριακής έξω από τις θύρες 16-17 του γηπέδου πωλούνταν αποκλειστικά εισιτήρια για τους φιλάθλους της ΑΕΜ, ενώ μας παραχωρήθηκαν οι θύρες 8-12, για να παρακολουθήσουμε οργανωμένα τον σπουδαίο αγώνα. Για την ιστορία οι τιμές ήταν 1500δρχ.(τα ακριβά, θύρα 3), 1000δρχ. και 450δρχ.(σκεπαστή).
Το παιγνίδι άρχισε στις 9.00μ.μ. με διαιτητή τον κ. Κουκούλα και επόπτες τους Παπουτσέλη και Καμίνη (Λέσβου). Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κάποιες ελλείψεις (Μανωλάς, Οκόνσκι, Π.Παπαϊωάννου κλπ.), πέτυχε όμως μία άνετη νίκη με σκορ 5-1, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Ο αγώνας είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έπιασε πολύ καλή απόδοση, προηγήθηκε με 2-0 (15΄ Πατίκας με πλασέ και 35΄ Μπατίστα με ωραίο σουτ) και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Η ΑΕΜ είχε απειλήσει στο 13΄ όταν σε σέντρα του Καλύβα ο Καραπιπέρης σούταρε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος έριξε την απόδοσή του, αλλά με 4 μόλις ευκαιρίες πέτυχε 3 γκολ (51΄ Καραγκιοζόπουλος με πέναλτυ-σε χέρι του Γαλή, 60΄ Γκούμας με ωραίο πλασέ και 70΄ Σαβέβσκι με ωραίο σουτ). Στο 88΄ η ΑΕΜ μείωσε το σκορ σε 5-1, όταν ο Καραγιάννης ανέτρεψε τον βιρτουόζο Τσάντζο μέσα στη περιοχή και ο Στάθης με κτύπημα πέναλτυ αλά "Πανένκα" έστειλε την μπάλλα σαδιστικά στα δίχτυα του Κοφινά, αποσπώντας τις επευφημίες όλου του γηπέδου.                                                                                                                     Α.Ε.Μ. : Μαχαίρας, Κόρδας, Γαλής, Καπετανάκης, (Ταράσης), Μακρής, Ζαβογιάννης, Καλύβας, Πατρώνης, Τσούξτος, Ασημάκης, Καραπιπέρης, (Τσάντζος).
του Μιλτιάδη Ζαβέρδα