Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. ...

ΤΑ "ΤΣΙΚΟ" ΤΗΣ Α.Ε.Μ. ( 1970 - 71 ).

Τον Σεπτέμβριο του 1970 προπονητής στην ΑΕΜ αναλαμβάνει ο περίφημος "Κωστάρας" ( Κωνσταντίνος Σωτηριάδης ), παλιός παίκτης του μεγάλου Πανιωνίου ( το 1952 πρέπει να είχε αγωνιστεί στο Μεσολόγγι στο φιλικό ΑΕΜ - Πανιωνίου 1-5 ). Προπονητής με επιτυχημένη θητεία σε αρκετές επαρχιακές ομάδες, που λίγο πριν είχε ανεβάσει την Αναγέννηση Άρτας στην Β΄Εθνική. Η Ένωση χάνει τους Δενδρινό Μ. και Καββάγια που μεταγράφονται στον Παναιτωλικό και ανανεώνεται σε μεγάλο βαθμό αποκτώντας αρκετούς νέους παίκτες από τον νεοσύστατο ΓΟΜ. Ο Κωστάρας, ικανότατος τεχνικός, μοχθούσε κυριολεκτικά να διδάξει το σωστό ποδόσφαιρο σε παλιούς και ιδιαίτερα στους νεαρούς παίκτες της ομάδος. Παράλληλα δημιουργεί ένα φυτώριο από μικρούς σε ηλικία παίκτες, 13-15 ετών, με την φιλοδοξία να προσφέρει στο ποδόσφαιρο της πόλης νέα ταλέντα.
Στην φωτογραφία, που είχε δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο του 1971 στην Αθλητική Ηχώ, εκτός από "Κωστάρα" στα αριστερά και τον Γιάννη Πασσιόπουλο στα δεξιά ( παλιό παίκτη της ΑΕΜ ), διακρίνονται οι εξής νεαροί παίκτες : Από αριστερά ( α΄ σειρά ) : Βουλιμιώτης, Κατσάμπαλος, Ρούμπας Ν., Βούρβαχης, Μαραγκός, Σακελλαρίου, Λινάρδος, Ρούμπας Δ. ( β΄σειρά ) : Καπνίσης Κ., Βίλλιος Π., Σχίζας, Ζαΐμης, Χαντζής, Παπαχρήστος Δ., Μανιάτης, Παπαχρήστος Η., Νούλας ( γ΄σειρά ) : Κατσαρογιάννης, Βίλλιος Θ., Μπενετάτος, Καλύβας, Παναγιωτόπουλος, Καπνίσης Δ., Σταμουλακάτος, Γουλής, Κουνέλης.
Από τα ταλέντα αυτά, κάποιοι έκαναν μεγάλη καριέρα με την φανέλλα της ΑΕΜ αργότερα, όπως οι Σταμουλακάτος και Μανιάτης κυρίως, καθώς και οι Παναγιωτόπουλος, Βούρβαχης, Γουλής, Βουλιμιώτης κλπ.

του Μιλτιάδη Ζαβέρδα