Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Ο... περιζήτητος Νίκος Ρισβάς..

Πολλοί είναι οι «μνηστήρες» που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Νίκου Ρισβά.

Αρχηγός ετών 20...!!!!

 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 29/6/1983, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0
Ο  20 ετών μέσος της "Ένωσης", Βαγγέλης Βλάχος, γινόταν ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας (σκοράροντας μάλιστα στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ), ένα επίτευγμα που όντως είναι ακόμα πιο δύσκολο να επαναληφθεί.

Τεράστια απάτη με ποδοσφαιριστές

Υπόσχονται σε ποδοσφαιριστές καριέρα σε ομάδα του νησιού, τους παίρνουν χιλιάδες € κι εξαφανίζονται! Η περίπτωση ενός Ιταλού, που κατήγγειλε την απάτη.
Του υποσχέθηκαν επαγγελματική καριέρα σε ομάδα της Κρήτης, τον έφεραν στο νησί για δοκιμές και ιατρικές εξετάσεις και μαζί τού έφαγαν ένα μεγάλο ποσό που έδωσε για το συμβόλαιο! Θύμα της απάτης, που παρουσιάζουν τα ιταλικά μέσα από το βράδυ του Σαββάτου, είναι ποδοσφαιριστής από τη Σαρδηνία της Ιταλίας ο οποίος είδε να συντρίβεται το όνειρό του να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, να διακριθεί και στη συνέχεια να μπορέσει να παίξει σε μεγάλη ομάδα της χώρας του, αλλά και να χάνει μια μικρή περιουσία!

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ!!!!!!!!

 Στα γήπεδα θα παρατηρήσει κανείς δυο κατηγορίες γονέων. Στην πρώτη ανήκουν γονείς που σιωπηλά υποστηρίζουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, πρίν και μετά απ’ αυτόν. Που θα τα αγκαλιάσουν και θα τα συγχαρούν για την προσπάθεια και όχι για το αποτέλεσμα. Και υπάρχει και η άλλη κατηγορία γονέων. Αυτή που δυστυχώς υπερισχύει και περιλαμβάνει γονείς που θα ακούσεις να φωνάζουν και να κριτικάρουν απ’την κερκίδα για την εμφάνιση του παιδιού τους, για τις επιλογές του προπονητή, για τις αποφάσεις του διαιτητή ή τη βαθμολογία του κριτή κ.α.

ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ

Στην ενότητα «ΔΥΝΑΜΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ» της ιστοσελίδας μας, έχουν αναρτηθεί οι καταστάσεις αθλουμένων μελών όλων των σωματείων μας την 15/6/2016.

Γ' Εθνική με έξι ομίλους...

Στις 14 Ιουνίου τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ως πρόταση για συζήτηση από τον Γιώργο Γκιρτζίκη, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πάρει… σάρκα και οστά!

Όταν η ΑΕΚ «γνώρισε» τον Πελέ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 28 Ιουνίου 1961, ΑΕΚ-Σάντος 0-3

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Ξηρού για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατό του.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Ναυπακτιακού Αστέρα


Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον πρώην προπονητή της ομάδας Δημήτρη Θεοδοσίου εξέδωσε το ΔΣ του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Στο πλευρό του Νίκου Ξηροκώστα οι φίλοι της ΑΕΚ

 Εδώ και χρόνια έχει τον τίτλο του εμβληματικού οπαδού της ΑΕΚ. Τον Σεπτέμβριο του 1995, σε ηλικία 22 ετών κι ενώ παρακολουθούσε με περισσότερους από 2.000 οπαδούς της Ένωσης το ματς στο Χαριλάου ανάμεσα στον Άρη και την αγαπημένη του ομάδα, ο Νίκος Ξηροκώστας, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, όταν ένα κιγκλίδωμα έπεσε και του «τσάκισε» την σπονδυλική στήλη.

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΞΗΡΟΥ.

Το τοπικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια της ΑΕΜ θρηνούν για την άδικη και πρόωρη φυγή από την ζωή του αγαπητού από όλους ποδοσφαιριστή και προπονητή Κώστα Ξηρού, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Άφησε μακριά τα μαλλιά του για… το φιλαράκι του!!

Οι φίλοι του, οι συμμαθητές του, οι συμπαίκτες του κυριολεκτικά δεν τον γνώρισαν. Η μεταμόρφωση του από την μια στιγμή στην άλλη ήταν εντυπωσιακή όμως έγινε για καλό σκοπό! Συγχαρητήρια Κώστα!!!

Καταψήφισαν Γκιρτζίκη ο Παναιτωλικός και η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας! Οριακή έγκριση του απολογισμού στην ΓΣ της ΕΠΟ!!!

Καταψήφισε η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ, που τελικά πέρασε με οριακή πλειοψηφία 88-82 και οι εκλογές της ΕΠΟ των Οκτώμβριο αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε ντέρμπι, με την αντιπολίτευση να είναι όπως όλα δείχνουν σε θέση ισχύος να ανατρέψει τον Γκιρτζίκη.

Συλλυπητήρια των Βετεράνων της Α.Ε.Μεσολογγίου....

 Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο των Βετεράνων της ΑΕΜ  για την απώλεια του Κώστα Ξηρού..

Θερμά συλλυπητήρια από το Μεσολόγγι 2008 για τον χαμό του Κώστα Ξηρού..

 Στα γήπεδα του Παραδείσου θα «αγωνίζεται» πλέον ο Κώστας Ξηρός σε μια δυνατή ομάδα με παλιούς του συμπαίκτες και φίλους καθώς σήμερα , η σημαντική αυτή μορφή του  ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας έφυγε από τη ζωή.

Συλλυπητήρια από το Μεσολόγγι 2008....

Η οικογένεια του ποδοσφαίρου της περιοχής μας πενθεί για την απώλεια του Κώστα Ξηρού

 Mια τεράστια  μορφή του Αιτωλοακαρνάνικου  ποδοσφαίρου και όχι μόνο , ο Κώστας Ξηρός, άφησε σήμερα την τελευταία πνοή του, σε ηλικία  55 ετών…

Tα αποτελέσματα της 1ης και 2ης αγωνιστικής της ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ ΕΨΑ CUP VOLOS 2016

 Στην πρεμιέρα του τουρνουά της ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ ΕΨΑ VOLOS 2016  που διεξάγεται στον Βόλο με συνδιοργανωτή την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα.

Ελεύθερος από την Αγία Ελεούσα ο Βασίλης Λαναράς


Λύθηκε η συνεργασία τους....
Ελεύθερος είναι πλέον ο Μποχωρίτης ποδοσφαιριστής  Βασίλης Λαναράς.

«Ιταλίδα» η Κόγγουλη, υπέγραψε στη Βερόνα!

Το άξιζε και το πέτυχε… Ο λόγος για τη Σοφία Κόγγουλη, την κορυφαία Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια, η οποία κάνει το άλμα στην καριέρα της και θα συνεχίσει στην ιταλική Βερόνα.

Πραγματοποιήθηκε η γιορτή με την ομάδα του ΠΣΑΠ στη Λευκάδα

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  το φιλανθρωπικό τουρνουά στη Λευκάδα, όπου καλεσμένη ήταν η ομάδα του ΠΑΣΠ-Εθνική 2004, όπου αντιμετώπισε τις δύο ομάδες της πόλης της Λευκάδας, τον Τηλυκράτη και τον Πανλευκάδιο, και μπορεί να ηττήθηκε και από τις δύο με σκορ 2-1 και 1-0, όμως αυτό δεν χάλασε την όμορφη ατμόσφαιρα που είχε στηθεί.

Α.Ε.Λευκίμμης : Ανακοίνωσε την απόκτηση του Βαγγέλη Αντωνόπουλου

Στην Κέρκυρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Αντωνόπουλος και συγκεκριμένα στην φιλόδοξη για το φετινό πρωτάθλημα ομάδα της Α.Ε.Λευκίμμης.

14 Ιουνίου 1987: Το έπος του ελληνικού μπάσκετ ..

 Συμπληρώθηκαν σήμερα 29 χρόνια από το μαγικό βράδυ του Ιούνη του 1987 που η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ κατακτούσε το Eurobasket της Αθήνας, έγραφε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες του ελληνικού αθλητισμού και έβγαζε εκείνο το βράδυ Κυριακής όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Παρέμεινε στην Β κατηγορία το Αρχοντοχώρι!

 ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ– ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ 0-1

(Στη παράταση το γκολ 108΄με τον Μιχάλη Καλλιμάνη)
Συγκλονιστικό Παιγνίδι: Στο 120΄λεπτό το Παναιτώλιο κέρδισε πέναλτι το εκτέλεσε ο Μάκος και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το Παναιτώλιο στη Γ κατηγορία.

Αίολος Αστακού για Πελεκάνο..

 Ο Μιχάλης Πελεκάνος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Δημήτρη Πρίφτη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αντίθετα, είναι σε αυτά του Μιχάλη Κουταλιανού για τον Αίολο Αστακού, που θα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Στον όμιλο του Βορρά στην Β' Εθνική ο Χ.Τρικούπης

.

Αναγέννηση Άρτας και ΑΕΜ οι νικήτριες του τουρνουά Ακαδημιών στο Λουτρό

 Τουρνουά ποδοσφαίρου διοργάνωσε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο γήπεδο Λουτρού η ομάδα του Αμβρακικού Λοθτρού στις ηλικίες τζούνιορ και προ τζούνιορ , με τη συμμετοχή των ομάδων, ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ, PLAY ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ , ΑΡΤΑΣ Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
 Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του τουρνουά διεξήχθη αγώνας μεταξύ του παιδικού τμήματος του Αμβρακικού Λουτρού και της γυναικείας ομάδας του Μεσολόγγι 2008.

Euro 2016 – Γαλλία Ρουμανία 2-1: Μάγος Παγέ και νίκη!

.
Παγέ... Les Bleus! Με επικό τέρμα του Παγέ στο 90’ η Γαλλία επικράτησε 2-1 της Ρουμανίας και ξεκίνησε με το δεξί – Απίστευτος ο Γάλλος διεθνής έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο!

Μπάρκας: Ήρθα στην ΑΕΚ για πρωτάθλημα

 Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ Βασίλης Μπάρκας υπήρξε συμπαίκτης στίς ομάδες U-17 και U-20 του Ατρομήτου Αθηνών με τους  ΄΄γνώριμους  μας ΄΄Γρηγόρη Διαμαντόπουλο ,Αλέξανδρο Μπεκατώρο ,Τάσσο Καρρά  και τον Χρήστο Φράγκο .Ενω μεταξύ των προπονητών που είχε στην ομάδα του Περιστερίου ήταν και ο Αιτωλοακαρνάνας[Βόνιτσα]  Σωτήρης Ρίζος.

Ευχαριστιες και συνεργασιες του Τρικαρδου Κατοχης

Η Διοίκηση και οι παίχτες του "ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ"

Ο Γιάννης Τσουκαλάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς του Πανθηραικού..

.
Ένας απο τους πρωταγωνιστές της φετινής  καταπληκτικής σαιζόν για τον Πανθηραικό ήταν ο Μεσολογγίτης τερματοφύλακας Γιάννης Τσουκαλάς...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΙΛΙΑΣ Η υποδ. Τροχαίας Αθηνών κατέκτησε το κύπελλο

 Στον τελικό αγώνα για το κύπελλο φιλίας και μετά από ένα συναρπαστικό μάτς με διακυμάνσεις στο σκόρ που διεξήχθει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών επικράτησε στα πέναλτι της ΥΑΤ 5-3(ο κανονικός αγώνας τελείωσε 3-3) προσφέροντας θέαμα και ικανοποίησε όσους παραβρέθηκαν στις εξέδρες.
Ο 26χρονος Μεσολογγίτης τερματοφύλακας  Γιώργος Καλλιανέζος [φωτογραφία],στη διαδικασία των πέναλτι έπιασε δύο  πέναλτι και δικαιολογημένα αναδείχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Λευκάδα!!!

 Λίγες μόλις μέρες απομένουν πια για τον μεγάλο φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί στην Λευκάδα ανάμεσα σε ομάδα του ΠΣΑΠ με διεθνείς ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 και των τοπικών, Τηλυκράτη και Πανλευκάδιο!

Προπονητές Ποδοσφαίρου :Διπλώματα ανά κατηγορία

Από τη 1η Ιουλίου 2016 ισχύει ο νέος κανονισμός ο οποίος προβλέπει τι δίπλωμα πρέπει να κατέχει ένας προπονητής (και ο βοηθός του) ανάλογα με τη κατηγορία της ομάδας στην οποία έχει προσληφθεί.

Στα Γλυκά Νερά ο Τζόρβας!

 Νέο… κεφάλαιο στην καριέρα του «ανοίγει» ο Αλέξανδρος Τζόρβας καθώς συμφώνησε να αναλάβει τα τμήματα υποδομής του ΑΟ Γλυκών Νερών.

Μια 11άδα 397 ετών στο Εuro!

Και οι 11 είναι ξεχωριστοί κι όλοι μαζί θα μπορούσαν να συνθέσουν μια πανίσχυρη ομάδα, αν τα χρονάκια, βέβαια, δεν είχαν περάσει.

Euro-Euro όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι Η μπάλα στη σέντρα, οι φίλαθλοι στις κερκίδες, οι τηλεθεατές στους... καναπέδες.

Η γιορτή του ποδοσφαίρου αρχίζει απόψε (10 μ.μ., ΕΡΤ1) στο στάδιο του Παρισιού, με τη διοργανώτρια Γαλλία να υποδέχεται τη Ρουμανία των «δικών μας παιδιών», του 36χρονου Λουτσιάν Σανμαρτεάν, που παίζει στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και του 34χρονου Ραζβάν Ρατς, που παίζει στη Ράγιο Βαγιεκάνο, και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα είναι παρόντες στο πάρτι διαρκείας, που θα κρατήσει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Δεντροφύτευση στο 4ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

.

Τα 10 κορυφαία γκολ στα 60 χρόνια ιστορίας των Euro

Έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 60 χρόνια, από τότε που το 1953 η FIFA έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία των ηπειρωτικών συνομοσπονδιών. Από αυτές, η UEFA ήταν η πρώτη που έπιασε δουλειά και τρία χρόνια μετά το πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών (το 1956 με νικήτρια τη Ρεάλ) παρουσίασε μια διοργάνωση από την οποία θα αναδεικνυόταν η καλύτερη εθνική ομάδα της Ευρώπης.

Αλλάζει τον ποδοσφαιρικό χάρτη νέα πρόταση Πανόπουλου! Το νέο σύστημα για το πρωτάθλημα…

Με νέο σύστημα που θα προβλέπει και αναδιάρθρωση αναμένεται να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League την σεζόν 2017-2018.

Ιδού η κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία των Euro

Σε εκδήλωση που διεξήχθη στο Παρίσι την Τρίτη, έγινε γνωστή η καλύτερη σύνθεση ομάδας στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.