Καλώς ήλθατε στο Ιστολόγιο του mesologgi-sport

Τηλυκράτης :Προσπάθησε για το καλύτερο απέναντι σε «μεγαθήριο»

 Η ομάδα του Τηλυκράτη πάλεψε αλλά έχασε απο ένα απο τα μεγάλα ΄΄ονόματα ΄΄ της κατηγορίας που είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που είναι και το μεγάλο φαβορί της ανόδου.Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός Μεσολογγίτης ποδοσφαιριστής της Λευκαδίτικης ομάδας Γιάννης Κοντογιάννης που στο 86΄έφθασε πολύ κοντά  για να χριστεί και σκόρερ.

 Χωρίς να αγχωθεί και να καρδιοχτυπήσει, αφού είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 με τέρματα των Δωματά στο 27’ και Φλίγκου στο 45’, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε του Τηλυκράτη στο Πανθεσσαλικό και έκανε το τρία στα τρία στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Με άνεση λοιπόν αλλά και καλή εμφάνιση, οι ερυθρόλευκοι δε δυσκολεύτηκαν απέναντι στην ομάδα της Λευκάδας και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ότι το κρίσιμο πρώτο γκολ ήταν μια ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα Καραγκούνη. Με το 2-0 υπέρ τους από το πρώτο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν τις φάσεις και για τρίτο γκολ στην αρχή του δευτέρου, ενώ στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και έφτασαν στο τρίποντο. Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός Βόλου δε δέχτηκε γκολ, ενώ ήταν και το πρώτο που δέχτηκε τέρμα ο Τηλυκράτης.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Κατσούλη στο τέρμα και τους Σταύρου, Τέλλο, Κωστόπουλο και Μανάλη στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ στο κέντρο ο Πότσι με τον Οικονόμου ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον πρώτο να κρατά περισσότερο τη θέση του και τον δεύτερο να βοηθά περισσότερο στο οργανωτικό κομμάτι. Στην ίδια ευθεία μ’ αυτούς ήταν στα πλάγια αριστερά ο Δωματάς και στα πλάγια δεξιά ο Ναστέφσκι, ενώ ο Μπρίτος έπαιζε ελαφρώς πίσω από τον Φλίγκο, σε ένα 4-4-1-1. Με το που μπήκε ο Κολημήτρας στο ματς στο 73’, ανέβηκε ο Οικονόμου ως επιτελικός και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-2-3-1.

Ο Τηλυκράτης κατέβηκε με σύστημα 3-5-2. Είχε τον Καραγκούνη κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα τους Μπουρδούβαλη, Ιασωνίδη και Πολυχρονάκη, πλάγιος μπακ-χαφ τους Βρεττό από τα δεξιά και τον Καταγή από τα αριστερά, ενώ ο Κτενάς ήταν ο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος. Μπροστά του αγωνίστηκαν στον άξονα οι Κοντογιάννης και Τοντόροφ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μακρυγιάννης και Γεωργάκης. Πάντως, στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν σε 4-5-1 με τους Βρεττό, Μπουρδούβαλη, Ιασωνίδη και Καταγή στην άμυνα, τους Μπουρδούβαλη και Κτενά αμυντικούς μέσους, τον Κοντογιάννη (δεξιά) και τον νεοεισελθόντα στη θέση του Μακρυγιάννη Κούση (αριστερά) στα πλάγια του κέντρου, ενώ ως επιτελικός έπαιζε ο Τοντόροφ και ως φορ ο Γεωγργάκης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό, αλλά η συνέπεια στην άμυνα του αντιπάλου του δεν του επέτρεπε να κάνει τις μεγάλες φάσεις, παρά τη σωστή ανάπτυξη. Ουσιαστικά η πρώτη φορά που κινδύνεψε ο Τηλυκράτης ήταν στο 15’ με τη σέντρα-σουτ του Μανάλη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Καραγκούνης, που μπλόκαρε και την κεφαλιά του Φλίγκου στο 23’ μετά τη σέντρα του Σταύρου, ενώ στο 27’ άνοιξε το σκορ με έναν αναπάντεχο τρόπο. Ο Δωματάς εκτέλεσε από τα αριστερά ένα φάουλ, με σκοπό να γεμίσει προς την περιοχή, ο Καραγκούνης μπλόκαρε την μπάλα και όλα έδειχναν ότι η φάση τελείωσε. Ωστόσο, ο γκολκήπερ των φιλοξενουμένων την έχασε μέσα από τα χέρια του κι όταν την ξαναμπλόκαρε αυτή είχε περάσει τη γραμμή, με συνέπεια ο δεύτερος βοηθός Κωτούλας να φύγει προς τη σέντρα.

Το 1-0 ήταν πλέον γεγονός, ενώ ο Τηλυκράτης προσπάθησε να αντιδράσει με τα σουτ του Γεωργάκη από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε χαμηλά ο Κατσούλης. Ακολούθησαν τρεις καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό Βόλου, μέχρι την επίτευξη του 2-0 στο 45’. Αρχικά στο 34’ ο Ναστέφσκι προσπάθησε με διαδοχικές προσποιήσεις να περάσει τον οπισθοχωρημένο σ’ αυτή τη φάση Μακρυγιάννη λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, πράγμα, που αν συνέβαινε, το γκολ θα ήταν εύκολο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Στο 38’ με ανοικτή την άμυνα του Τηλυκράτη, ο Δωματάς που έχει έρθει από τα αριστερά έδωσε για τον Φλίγκο, που ήταν σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν κατάλαβε ότι πίσω του ερχόταν ο Κτενάς και καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση, με συνέπεια ο αντίπαλός του να του κλέψει την μπάλα. Επίσης στο 39’ το συρτά εκτελεσμένο φάουλ του Οικονόμου έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τον Καραγκούνη πάντως να ελέγχει.

Στο πιο κατάλληλο σημείο τελικά έγινε το 2-0. Στο 45’ ο Δωματάς ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά και πάλι και έβγαλε μπαλιά στο πίσω δοκάρι για τον Φλίγκο, που ξεμαρκαρίστηκε ιδανικά και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός επεδίωξε να πετύχει και τρίτο γκολ στην αρχή του δευτέρου μέρους και είχε δύο ευκαιρίες να το κάνει. Η πρώτη ειδικά στο 48’ ήταν άχαστη, αλλά ο Μπρίτος τελείως αφύλακτος και φάτσα με το τέρμα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Σταύρου, που είχε συνδυαστεί με τον Φλίγκο.

Ο Μπρίτος ένα λεπτό μετά ξαναέβαλε δύσκολα στην άμυνα του Τηλυκράτη, καθώς επιτέθηκε κατά μέτωπον και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή για τον Ναστέφσκι, που με το αριστερό ανάγκασε τον Καραγκούνη σε δύσκολη επέμβαση, αν και η μπάλα πήγε πάνω του.

Από εκείνο το σημείο οι Βολιώτες δεν έκαναν κάποια φάση, αν και η κυκλοφορία τους ήταν πολύ καλή, αλλά τα χαλούσαν στο τέλος, ενώ ο Τηλυκράτης θα μπορούσε να μειώσει σε μία πολύ σημαντική στιγμή που είχε στο 65’ με τον Πολυχρονάκη, που σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ. Επίσης στο 86' ο Κοντογιάννης ήταν ο τελικός αποδέκτης ωραίας εναλλαγής της μπάλας των φιλοξενούμενων, αλλά με το πεδίο ελεύθερο μπροστά του πλάσαρε με το αριστερό πάνω στον Κατσούλη, που μπλόκαρε σταθερά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Σταύρου, Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι, Οικονόμου, Δωματάς, Ναστέφσκι (66’ Ευθυμιάδης), Μπρίτος (73’ Κολημήτρας), Φλίγκος (83’ Αναστασίου)

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Καραγκούνης, Βρεττός, Καταγής, Πολυχρονάκης, Ιασωνίδης, Μπουρδούβαλης, Κοντογιάννης, Κτενάς (66’ Ορφανός), Γεωργάκης (55’ Σιδέρης), Τοντόροφ, Μακρυγιάννης (46’ Κούσης)
 Ο Καραγκούνης μπλοκάρει την μπάλα και ο διαιτητής με υπόδειξη του βοηθού του δείχνει σέντρα..




Magnesiasports.gr